Telefoonnummer

+31641262478

E-mailadres

info@tokolin.nl

energetisch therapeut Eline

In het verleden noemde men mij wel eens ‘heks’. Dit was niet zozeer vanuit mijn vroege spirituele ontwikkeling, maar meer bedoeld richting de venijnigheid die ik zo af en toe ten toon spreidde. Zoals veel mensen had ik de nodige negatieve ervaringen/uitdagingen meegemaakt waar ik mee worstelde.

Om daarmee om te leren gaan begon ik aan verschillende uitdagingen. Van therapiesessies in Nederland tot het solo backpacken in Colombia met ‘medicijnplant’ activiteiten. Ik zocht grenzen op en wilde leren omgaan met wat in mij leefde ondanks de angst die ik daar soms bij voelde. De uitspraak; ‘de shit van je verleden is de mest van de toekomst’ van Maarten Oversier geeft aan dat jouw (negatieve) ervaringen/emoties kunnen bijdragen aan een verdere (sterkere) ontwikkeling. Eentje waar ik mij goed in kan vinden. 

Als gevoelig wezen besefte ik zo langzamerhand dat er veel schuilging in de mens. Ieder mens is op zijn/haar manier kwetsbaar wat helemaal oké is. Dat we te vergelijken zijn met een open water waarbij moeilijk te zien is wat er onder de oppervlakte leeft. Dat wij ervaringen en overtuigingen hebben opgeslagen in de diepte die gecombineerd met onze schijnbare oppervlakkigheden het effect kunnen hebben van enorme golven. En dat er altijd een reden is waarom wij doen wat wij doen (gedrag) wat mogelijk niet altijd strookt met ons karakter.

Tijdens het werken in de hulpverlening wilde ik meer weten over het werken met energie. Zo kwam ik terecht bij de vierjarige hbo-opleiding tot energetisch therapeut. Als weldenkend mens werd ik enigszins teleurgesteld omdat ik weinig ‘antwoord’ kreeg op de vraag ‘waarom’ iets zo was. Ik moest van het denken meer naar het voelen en durven te vertrouwen op mijn intuïtie. Dit is gelukt, naast het feit dat ik er ook van hou om woorden te kunnen geven aan dat wat ervaren wordt. Dit probeer ik zo goed als mogelijk toe te passen in mijn praktijk. 

Ik heb mij verwonderd over diepgewortelde ervaringen die aan de oppervlakte kwamen. Ook de familielijnen die wij in ons dragen en daar een rol in spelen. De ballast die nog in mijn systeem zat opgeslagen terwijl ik dacht cognitief al veel ‘verwerkt’ te hebben. Een andere manier van ‘helen’ die niet altijd makkelijk is. The only way is through.

Alles met elkaar heeft het mij gebracht tot waar ik nu sta; het openen van mijn praktijk Toko Lin. Natuurlijk vind je in mij een mix van hulpverlening en energetisch werk. Graag ga ik mee ontdekken wat er onder de oppervlakte leeft en je helpen helen wat nodig is, zonder geitenwollen sokken.