Telefoonnummer

+31641262478

E-mailadres

info@tokolin.nl

Wat is een energetische behandeling?

Een holistisch energetische behandeling is gericht op het herstellen van de balans in het energiesysteem. Door contact te maken met het energiesysteem van de persoon kan er gewerkt worden aan de doorstroming van de energie en het afnemen van energetische beperkingen en blokkades. Dit heeft als resultaat dat het lichaam beter in staat is om zichzelf te herstellen (ook wel het zelfhelende vermogen genoemd).

Een belangrijk onderdeel van een energetische behandeling is het werken met de chakra’s. Chakra’s zijn centrale punten in ons lichaam die energie in beweging brengen en verbonden zijn met specifieke organen en klachten. Elk chakra heeft zijn eigen functie en door deze functies te begrijpen, kan er gewerkt worden aan het verbeteren van bepaalde klachten. Wel is het belangrijk te noemen dat de energie altijd leidend is en bepaald. Dit betekend dat ik als therapeut niets mag forceren waar het energiesysteem nog niet aan toe is.

Een ander belangrijk aspect van een energetische behandeling is ontspanning brengen in het energiesysteem en het verminderen van stress. Door het stimuleren van de chakra’s in het lichaam, wordt het zenuwstelsel gekalmeerd en kan het lichaam tot rust komen. Dit heeft niet alleen een positief effect op de fysieke gezondheid (waaronder het verbeteren van het immuunsysteem), maar ook zeker op de mentale gezondheid. Door regelmatig een energetische behandeling te ondergaan, kan stress worden verminderd en kan er meer ruimte ontstaan voor herstel.

Kortom, een energetische behandeling is een holistische benadering van de gezondheid waarbij de energie in balans worden gebracht. Door het stimuleren van de chakra’s in het lichaam, kan het immuunsysteem worden versterkt, kunnen energetische blokkades worden opgeheven en is er meer ruimte voor rust en ontspanning.

Hoe ziet een energetische behandeling bij Toko Lin eruit?

praktijk Toko Lin

Voorafgaand aan een eerste behandeling starten wij met een kennismakingsgesprek. In dit gesprek is er ruimte om onderwerpen aan bod te laten komen zoals achtergrond, familie, relaties en hoe het leven voor je geweest is. Een eerste bezoek (van ongeveer twee en een half uur in totaal) zal daarom altijd meer tijd vragen dan een reguliere behandeling (van ongeveer anderhalf uur).

Vanzelfsprekend is het nodig dat jij je op je gemak voelt, waar mijn sensitieve karakter en lekkere koffie aan kunnen bijdragen. Wanneer je klaar bent voor de energetische behandeling, nodig ik je uit om op de behandeltafel te komen liggen.

Je hoeft niets te doen behalve je ogen te sluiten en te ontspannen (wat soms al een uitdaging op zich is).

Vanuit een neutrale basis (het doet er namelijk niet toe wat ik vind) maak ik contact met jouw energiesysteem. Tijdens een energetische behandeling kan je ervaren verschillende gewaarwordingen ervaren zoals het warm/koud hebben, tintelingen in je lichaam en emoties die loskomen. Alles is oké en mag er zijn.

Deze fysieke gewaarwordingen tijdens een energetische behandeling zijn normaal en een teken dat de energie in beweging is. Ook kan het zijn dat je niets voelt gebeuren, waarbij wij er tegelijkertijd op mogen vertrouwen dat de energie zijn werk doet.

Wanneer de behandeling klaar is bespreken we wat er ervaren is (van beide kanten). Het praktische resultaat van een energetische behandeling is vaak dat mensen in een diepe ontspanning komen. Zich lichter voelen (ontlading van het energiesysteem) en dat er meer bewustwording komt op onderliggende thema’s.

Het advies is om ervoor te zorgen dat je na een behandeling rustig aan kan doen. Na een behandeling kun je je ontspannen en slaperig voelen.